De juiste lenzen
Contactlenzen zijn in grote lijnen onder te verdelen in 2 soorten: vormstabiele (harde) lenzen en zachte lenzen. Wat voor u het meest geschikte type is, hangt af van een aantal factoren: werk, hobby's, sport, mogelijk medicijngebruik en natuurlijk het belangrijkste van alles: de bouw van uw ogen. Bon Art Optiek levert alle soorten contactlenzen.

Ons assortiment:

 • Harde contactlenzen
  Bon Art Optiek levert vormstabiele contactlenzen van alle vooraanstaande fabrikanten. Een vormstabiele lens zorgt voor een gezichtsscherpte die maximaal is. Ook bij de hogere cylindersterkte is deze lens toepasbaar. Vraag onze contactlensspecialisten naar de mogelijkheden voor u.
  verberg
 • Zachte contactlenzen
  Hoog draagcomfort en regelmatige vervanging maken de zachte contactlens tot de meest gedragen lens op de markt. Er zijn vele soorten in ons assortiment; daglenzen, maandlenzen, (half)jaarslenzen maar ook contactlenzen die u continu in kunt houden. Veel minder gedoe met vloeistoffen, containers en het in- en uitzetten van de lens. Informeer naar de mogelijkheden in één van onze winkels.
  verberg
 • Nachtlenzen ®

  's Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen. Nachtlenzen draag je alleen maar 's nachts. En overdag heb je dan zonder bril of lenzen het scherpste zicht. Je hoeft er niet aan te wennen, want ze voelen direct prettig aan. Terwijl jij slaapt, corrigeren de lenzen - zonder dat je er iets van merkt - je ogen.
  Het Nachtlensmateriaal laat extreem veel zuurstof door en heeft daardoor de minste invloed op je oog. Nachtlenzen zijn volkomen veilig en je kunt ze de hele nacht dragen. Het is een fantastische uitvinding voor alle mensen die een bril of lenzen moeten dragen. En vooral voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van Nachtlenzen. Daarmee heb je volledige vrijheid, want overdag hoef je geen bril of lenzen meer te dragen.

  Hoe werkt zo'n Nachtlens nu precies? De Nachtlens heeft geen direct contact met het hoornvlies, maar drijft op de traanfilm. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm dat de voorkant van het hoorn- vlies ietsje platter wordt. Daardoor kun je dan een of twee dagen scherp zien. Het grote voordeel van alleen 's nachts lenzen dragen is dat je ogen overdag volledige rust krijgen. De meeste Nachtlensdragers kunnen na twee tot drie nachten de hele dag al goed zien zonder bril of lenzen. En na een week is het resultaat optimaal. Als je 's morgensvroeg wakker wordt, doe je je Nachtlenzen gewoon uit en ga je aan de slag. En dat geeft je een heerlijk vrij gevoel. Zonder bril of lenzen de hele dag scherp zien.

  Nachtlenzen een prima alternatief voor een laserbehandeling. Veel mensen vinden een laserbehandeling eng. Bovendien is zo'n ingreep niet geheel zonder risico's. Het principe van de Nachtlens is veel eenvoudiger en veiliger. Want mocht je om de een of andere reden je Nachtlenzen niet meer willen dragen, dan kun je altijd terug naar je lenzen of bril. Je ogen gaan dan vanzelf weer naar de oorspronkelijke situatie terug.

  Er zijn veel redenen te bedenken om Nachtlenzen® te dragen. Verreweg de meeste mensen kiezen voor Nachtlenzen want zonder bril of lenzen de hele dag scherp zien, is het meest comfortabel. De Nachtlens wordt met nog meer plezier gedragen door:

  • mensen met droge of gevoelig ogen;
  • tieners, vanaf de middelbare school;
  • mensen die veel lezen of computeren, of in een ruimte met airco werken;
  • mensen die last hebben van stofjes achter hun lenzen;
  • actieve mensen, sporters en in het bijzonder beoefenaars van contactsporten;
  • mensen die geen laserbehandeling kunnen of willen ondergaan.
  verberg
 • Hybride lenzen

  Deze contactlens heeft een “harde kern” en een zachte rand. Omdat het centrum van de contactlens gelijk is aan dat van de vormstabiele contactlens is de optische prestatie altijd optimaal. Ook bij ogen die een wat onregelmatig gevormd hoornvlies hebben waardoor er geen echt scherp beeld gevormd kan worden. De rand van de contactlens is zo zacht als iedere zachte contactlens. Met als gevolg dat de contactlens nauwelijks beweging kent waardoor de lens vanaf het begin als comfortabel wordt ervaren. Deze hybride contactlenzen (Synergeyes) worden op dit moment vooral toegepast op ogen waarbij voor het optimaal zien een vormstabiele contactlens noodzakelijk is, maar waarbij door andere oorzaken de toepassing van die vormstabiele contactlens niet succesvol is.
 Of andersom: De lens wordt toegepast wanneer het onmogelijk is om een goede gezichtsscherpte met zachte contactlenzen te krijgen en de drager aan een vormstabiele contactlens niet goed wennen kan.
 De hybride contactlenzen worden jaarlijks of halfjaarlijks vervangen.

  verberg

Advies
Bij Bon Art Optiek kunt u het antwoord vinden op vele vragen die u hebt over uw ogen en contactlenzen. In onze contactlenspraktijk worden de cliënten begeleid door een optometrist. Hij zoekt, samen met u, naar decontactlenzen die voor u geschikt zijn, een optimaal zicht geven en het beste draagcomfort bieden.

Proefpassing
Als u wilt beginnen met het dragen van contactlenzen, kunt u altijd vragen om een proefpassing. U krijgt uitgebreide instructies om de lenzen in uw ogen te plaatsen en uit te nemen en leert hoe u om moet gaan met de contactlenzen. Zo kunt u zelf proberen of het gekozen type contactlenzen past bij uw ogen.

Contactlensplan
Bon Art Optiek is gestart met een zeer succesvol en voordelig Contactlensplan (abonnement) voor zowel zachte als vormstabiele (harde) contactlenzen.Het is een All Inclusive plan waarin de contactlenzen automatisch per maand betaald worden.Voor vragen bent u van harte welkom in onze winkel.